POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE

 1. INTRODUCERE

Bine ați venit pe site-ul NEW KOPEL ROMANIA S.R.L.

Partea responsabilă cu prelucrarea datelor dumneavoastră (operatorul) este NEW KOPEL ROMANIA S.R.L. (denumită în continuare SIXT GROUP ROMANIA).

Compania noastră oferă servicii de leasing operațional și gestionare de flote, fiind unul dintre lideri în sectorul de mobilitate auto. Prezența noastră pe piață este consolidată prin dedicarea neclintită pentru satisfacția și securitatea clienților noștri.

Această Politică de Confidențialitate este destinată să vă informeze despre modul în care NEW KOPEL ROMANIA S.R.L. colectează, folosește, divulgă și protejează informațiile personale ale utilizatorilor site-ului nostru web https://sixtleasing.ro/, precum și ale clienților noștri. Ne angajăm să protejăm confidențialitatea și securitatea informațiilor dumneavoastră personale și să respectăm toate legile și reglementările aplicabile în materie de protecție a datelor, conform Regulamentului General privind Protecția Datelor (GDPR).

Scopul acestei politici este de a vă asigura că înțelegeți ce tipuri de informații personale ar putea fi colectate despre dumneavoastră și cum sunt acestea utilizate, astfel încât să puteți lua decizii informate atunci când folosiți site-ul și serviciile noastre. De asemenea, detaliem măsurile pe care le luăm pentru a proteja aceste date și drepturile pe care le aveți în legătură cu gestionarea informațiilor personale de către noi.

Vă încurajăm să citiți cu atenție Politica de Confidențialitate înainte de a utiliza serviciile noastre și să vă întoarceți la această pagină periodic pentru a fi la curent cu orice modificări care ar putea surveni.

Angajamentul nostru:

La NEW KOPEL ROMANIA S.R.L. respectul față de intimitatea și securitatea datelor dumneavoastră personale nu este doar o responsabilitate legală, ci o componentă esențială a modului în care ne desfășurăm operațiunile zilnice. Fie că sunt colectate prin intermediul site-ului nostru sau direct de la dumneavoastră, gestionăm informațiile personale cu cea mai mare grijă și conform celor mai bune practici.

 1. TIPURI DE DATE PERSONALE COLECTATE

Pentru a asigura funcționarea eficientă a serviciilor noastre de leasing operațional și gestionare a flotelor, NEW KOPEL ROMANIA S.R.L. prelucrează următoarele categorii de date personale:

Date de referință

Aceste informații fundamentale sunt esențiale pentru identificarea clienților și partenerilor noștri:

 • Nume și prenume: necesare pentru personalizarea contractelor și comunicărilor.
 • Adrese: Folosim adresele fizice pentru a trimite corespondență oficială și facturi.
 • Data nașterii: Importantă pentru verificarea eligibilității pentru anumite oferte și servicii.

Date de comunicare

Aceste date ne permit să menținem legătura cu dumneavoastră și să vă oferim suport atunci când este necesar:

 • Numere de telefon și adrese de email: Canale principale prin care vă transmitem actualizări și răspundem la întrebările dumneavoastră.
 • Conținutul comunicațiilor: Analizăm conținutul interacțiunilor pentru a îmbunătăți calitatea serviciului client.

Date despre contract

Informațiile legate de contractele de închiriere sunt vitale pentru administrarea serviciilor noastre:

 • Detalii ale contractului de închiriere: Include tipul vehiculului, datele și locațiile de preluare/retur, precum și serviciile adiționale rezervate.
 • Numărul contractului și rezervării: Acestea sunt folosite pentru gestionarea și urmărirea contractelor.
 • Date legate de permisul de conducere și înmatricularea vehiculului: Necesare pentru conformitatea legală și logistică.

Date financiare

Aceste informații sunt prelucrate pentru a facilita tranzacțiile financiare:

 • Datele cărților de credit: Esențiale pentru procesarea plăților serviciilor contractate.

Informații voluntare

Valorizăm informațiile suplimentare pe care alegeți să ni le oferiți:

 • Preferințele legate de echipament și categoria vehiculului: Ne ajută să personalizăm oferta conform nevoilor dumneavoastră.

Categorii de date speciale

În situații nefericite, cum ar fi accidentele sau avariile vehiculelor, gestionăm cu atenție datele speciale:

 • Informații despre accidente și daune: Includ detalii medicale necesare pentru asigurări și reparații.
 • Date despre alcool și substanțe psihoactive: Prelucrate în contextul investigațiilor accidentelor.

Date ale terților

Când ne furnizați datele personale ale altor persoane, le tratăm cu aceeași seriozitate ca și datele dumneavoastră personale:

 • Date ale altor șoferi sau pasageri: Gestionate cu scopul de a extinde serviciile noastre către toți participanții la contract.

Date despre locație

Utilizăm tehnologia pentru a îmbunătăți eficiența și siguranța serviciilor noastre:

 • Date de locație din telematică: Ne ajută să monitorizăm și să gestionăm flota de vehicule în timp real, oferindu-vă, de asemenea, servicii personalizate în funcție de locație.
 1. COLECTAREA DATELOR

Metode de colectare

Pentru a furniza și a îmbunătăți serviciile noastre de leasing operațional și gestionare a flotei, colectăm date personale prin diferite metode, incluzând, dar fără a se limita la:

Formulare online și offline

 • Formulare de înregistrare: Colectăm date atunci când vă înregistrați pentru serviciile noastre.
 • Formulare de tranzacție: Datele necesare pentru efectuarea tranzacțiilor sunt colectate prin formulare specifice fiecărui serviciu.

Comunicare directă

 • E-mailuri și apeluri telefonice: Prin aceste canale, colectăm informații pe care ni le furnizați direct, fie pentru solicitări de servicii, fie pentru asistență.
 • Întâlniri personale cu reprezentanții noștri: De exemplu, la semnarea unui contract de leasing sau în timpul consultărilor pentru servicii.

Tehnologii de urmărire

 • Cookie-uri și tehnologii similare: Utilizăm aceste tehnologii pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului pe site-ul nostru, pentru marketing și analize, asigurând funcționalitatea optimă a platformei online.

Parteneri și terți

 • Schimburi de date cu parteneri de afaceri: De exemplu, datele pot fi colectate prin parteneriate pentru oferte de servicii integrate sau programe de loialitate.

Tipuri de date colectate

Procesul nostru de colectare al datelor cu caracter personal se axează pe:

 • Date furnizate direct de utilizatori: Precum cele menționate în secțiunea „Ce Date Personale Colectăm”.
 • Date generate în contextul utilizării serviciilor: Includ date despre modul în care folosiți serviciile noastre, cum ar fi istoricul tranzacțiilor sau comportamentul de utilizare a site-ului.
 • Date obținute de la terți: Acestea pot include informații actualizate de contact sau profiluri financiare obținute prin intermediul partenerilor noștri.
 1. SCOPUL PRELUCRĂRII DATELOR

Prelucrăm datele personale colectate în diverse scopuri, toate având ca obiectiv final îmbunătățirea experienței dumneavoastră cu serviciile noastre și conformitatea cu cerințele legale. Iată principalele scopuri pentru care folosim informațiile personale:

Furnizarea serviciilor contractate

 • Administrarea contractelor de leasing: Utilizăm datele pentru a gestiona aspectele contractuale ale serviciilor noastre de leasing, de la inițierea contractului până la finalizarea acestuia.
 • Suport client: Datele personale ne ajută să oferim asistență și răspunsuri la întrebările sau problemele pe care le puteți avea.

Îmbunătățirea serviciilor

 • Feedback și sondaje: colectăm opinii și sugestii care ne ajută să ne ajustăm și să îmbunătățim continuu ofertele și serviciile.
 • Analiză și optimizare: Datele de utilizare și performanță sunt analizate pentru a optimiza funcționalitatea site-ului web și eficiența serviciilor noastre.

Marketing și comunicare

 • Promoții și oferte: Informațiile personale pot fi utilizate pentru a vă informa despre promoții, oferte noi sau actualizări importante.
 • Personalizarea experienței utilizatorilor: Pe baza datelor colectate, putem personaliza comunicările și ofertele pentru a se potrivi preferințelor și intereselor dumneavoastră.

Conformitate și reglementări

 • Conformitate legală: Prelucrăm datele necesare pentru a respecta obligațiile legale, cum ar fi reglementările fiscale sau de raportare.
 • Prevenirea fraudelor: Informațiile pot fi folosite pentru a detecta și preveni activități frauduloase sau abuzuri ale serviciilor noastre.

Securitatea informațiilor

 • Protecția datelor și securitatea: Implementăm măsuri de protecție pentru a asigura integritatea și confidențialitatea datelor personale ale clienților.
 1. DIVULGAREA DATELOR

Respectăm confidențialitatea informațiilor dumneavoastră și divulgăm datele personale doar în scopuri legitime și conform legilor aplicabile. Iată principalele categorii de destinatari cărora le pot fi transmise datele dumneavoastră personale:

Parteneri de afaceri și furnizori de servicii

 • Furnizori de servicii externe: Colaborăm cu diverse companii și contractori externi care ne furnizează servicii esențiale, cum ar fi it, contabilitate, audit financiar, și consultanță juridică. Acești furnizori sunt obligați prin contract să protejeze datele personale și să le utilizeze doar în scopurile specificate de noi.
 • Parteneri în programe de loialitate și marketing: Pentru a vă oferi promoții și oferte specifice, putem partaja informații limitate cu parteneri care administrează programe de loialitate sau alte inițiative de marketing.

Autorități reglementatoare și organe de supraveghere

 • Autorități guvernamentale și reglementare: Divulgăm date personale autorităților guvernamentale sau alte organisme de reglementare atunci când este necesar pentru conformitatea cu obligațiile legale sau pentru răspuns la cereri legale și oficiale.

Tranzacții de afaceri

 • În cazul reorganizărilor sau achizițiilor: În situația unei fuziuni, vânzări de active, restructurări, achiziții sau alte schimbări ale controlului sau structurii de proprietate ale companiei noastre, datele personale pot fi transferate ca parte a acelei tranzacții.

Protecție legală și securitate

 • Apărare juridică și securitate: Putem divulga informații dacă este necesar pentru a proteja drepturile, proprietatea sau securitatea NEW KOPEL ROMANIA S.R.L., clienților noștri sau a altor părți. Acest lucru include schimbul de informații cu alte companii și organizații în scopuri de protecție împotriva fraudelor și reducere a riscului de credit.

Alte părți – cu consimțământul dumneavoastră

 • Alte divulgări cu acordul dumneavoastră: Pe lângă categoriile enumerate mai sus, datele personale pot fi partajate cu alte părți dacă avem consimțământul dvs. explicit pentru astfel de partăjari.

 

 1. DREPTURILE SUBIECȚILOR DATELOR

În conformitate cu Regulamentul General privind Protecția Datelor (GDPR), subiecții datelor au următoarele drepturi, pe care ne angajăm să le respectăm și să le facilităm:

 1. Dreptul la informare

Aveți dreptul de a fi informat în mod clar, precis și transparent despre modul în care utilizăm datele dumneavoastră personale și despre drepturile pe care le aveți. Aceasta este esența acestei politici de confidențialitate.

 1. Dreptul de acces

Puteți solicita acces la datele personale pe care le deținem despre dumneavoastră. Acest lucru vă permite să primiți o copie a datelor personale pe care le deținem și să verificați dacă le prelucrăm în mod legal.

 1. Dreptul la rectificare

Aveți dreptul de a solicita corectarea datelor personale pe care le deținem dacă acestea sunt inexacte sau incomplete.

 1. Dreptul la ștergerea datelor („dreptul de a fi uitat”)

Puteți solicita ștergerea sau eliminarea datelor dumneavoastră personale atunci când nu există un motiv convingător pentru noi de a continua să le prelucrăm. Acest drept nu este absolut și se aplică doar în anumite condiții.

 1. Dreptul la restricționarea prelucrării

Aveți dreptul de a solicita suspendarea prelucrării datelor personale în anumite scenarii, de exemplu, dacă doriți să ne verificăm exactitatea datelor sau motivele prelucrării.

 1. Dreptul la portabilitatea datelor

Aveți dreptul de a solicita transferul datelor dumneavoastră personale într-un format structurat, utilizat în mod obișnuit și lizibil automat, către dumneavoastră sau către o altă parte. Acest lucru se aplică doar informațiilor pe care ni le-ați furnizat, când prelucrarea se bazează pe consimțământul dumneavoastră sau este necesară pentru executarea unui contract.

 1. Dreptul la opoziție

Aveți dreptul de a vă opune prelucrării datelor dumneavoastră personale când prelucrarea se bazează pe un interes legitim (inclusiv profilarea), când prelucrarea este în scop de marketing direct sau când prelucrarea se face în scopuri de cercetare științifică/istorică sau statistici.

 1. Drepturile legate de luarea deciziilor automate și profilare

Aveți dreptul de a nu fi supus unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv profilarea, care produce efecte juridice care vă afectează sau vă afectează în mod similar într-o măsură semnificativă.

 1. Dreptul de a retrage consimțământul

În cazurile în care v-ați dat consimțământul pentru prelucrarea datelor dumneavoastră personale, aveți dreptul de a retrage acest consimțământ în orice moment. Retragerea consimțământului nu va afecta legalitatea prelucrării efectuate înainte de retragerea acestuia.

 1. Dreptul de a depune o plângere

Aveți dreptul de a depune o plângere la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) dacă considerați că prelucrarea datelor dumneavoastră personale încalcă reglementările GDPR.

 1. MODIFICĂRI ALE POLITICII DE CONFIDENȚIALITATE

Ne angajăm să menținem transparența completă în ceea ce privește modul în care gestionăm datele personale ale clienților noștri. Este posibil să modificăm această politică de confidențialitate ocazional pentru a reflecta schimbările în practicile noastre de prelucrare a datelor sau schimbările în legislația aplicabilă.

Când facem modificări?

 • Schimbări în legislație: Actualizăm politica de confidențialitate pentru a reflecta orice schimbări legislative care influențează modul în care trebuie să gestionăm datele personale.
 • Evolutii în serviciile noastre: De asemenea, actualizăm politica atunci când facem schimbări în modul în care operăm sau extindem serviciile noastre, pentru a asigura că politica reflectă corect noile practici.
 • Feedback de la utilizatori: Modificările pot fi, de asemenea, motivate de feedback-ul primit de la clienții noștri și de la alte părți interesate.

Cum vă informăm despre modificări?

 • Notificări pe website: Orice modificare majoră va fi anunțată prin intermediul unei notificări vizibile pe site-ul nostru.
 • Emailuri directe: Pentru modificări semnificative, este posibil să trimitem notificări directe clienților noștri prin email, asigurându-ne că sunt conștienți de noile termeni.

Cum puteți revizui modificările?

 • Acces la politica actualizată: Politica revizuită va fi întotdeauna accesibilă pe site-ul nostru web, cu o marcă clară a datei ultimei actualizări. Vă încurajăm să consultați periodic politica pentru a fi la curent cu cele mai recente informații privind practicile noastre de confidențialitate.

Efectul modificărilor

 • Continuarea utilizării serviciilor: Utilizarea continuă a serviciilor noastre după ce aceste modificări au fost efectuate constituie acceptul dumneavoastră al noii politici de confidențialitate. Dacă nu sunteți de acord cu modificările efectuate, aveți dreptul de a renunța la utilizarea serviciilor noastre.

Ne angajăm să protejăm și să respectăm datele personale ale clienților noștri și să oferim o transparență maximă în ceea ce privește prelucrarea acestora. Modificările acestei politici sunt făcute cu scopul de a îmbunătăți protecția și securitatea datelor personale, asigurând în același timp conformitatea cu cele mai recente cerințe legale și cele mai bune practici.

 1. CONTACT

Dacă aveți întrebări cu privire la protecția datelor, vă rugăm să ne contactați la următoarea adresă de e-mail: gdpr@sixt.ro.