Acest ghid de leasing vă va oferi un curs intensiv despre tot ce trebuie să știți dacă sunteți novice în leasing, dar vă doriți totuși să aflați ce opțiuni vă oferă acesta.

Informații generale despre leasing

Se pare că v-am stârnit interesul pentru leasing. Vă interesează mai multe detalii despre această soluție de mobilitate?

Pe lângă explicarea bazelor conceptului de leasing, această secțiune vă arată și beneficiile reale pe care leasingul vi le poate oferi în calitate de client corporativ.

Dicționar de leasing – ghidul începătorului de la A la Z

Lumea leasingului este plină de termeni tehnici care au nevoie de explicații pentru a fi înțeleși de cei abia inițiați în domeniu.

Aici veți găsi un dicționar cu explicații pentru cei mai importanți termeni, astfel încât să fiți sigur că înțelegeți tot este de știut despre leasing.

Întrebări frecvente și răspunsuri despre leasing

„Îmi pot configura singur mașina de leasing sau trebuie să aleg un model prestabilit?” „Cine este proprietarul mașinii în leasing?”

Clienții ne abordează frecvent, zi cu zi cu întrebări pe care le au. De aceea, ne-ar plăcea să putem oferi răspunsuri aici pentru oricine este interesat.

Ce este leasingul?

Bazele leasingului

Un contrat de leasing este un contract de închiriere atipic. Remunerația plătită de cel care închiriază reprezintă contravaloarea pe care o datorează pentru dreptul de a folosi bunul în leasing.

Bunul în leasing rămâne proprietatea celui ca l-a oferit spre închiriere.

Motive pentru care leasingul operațional este atât de atractiv

Care sunt beneficiile leasingului în comparație cu alte forme de finanțare?

Păstrarea lichidităților

Furnizorul de leasing finanțează vehiculul. Dumneavoastră plătiți doar o rată lunară mică pentru a acoperi folosirea propriu-zisă.

În afara bilanțului

Utilizatorul nu este nevoit să înregistreze mașina în leasing în bilanț.

Previzibilitate

Plățile de leasing și perioada contractuală sunt clare de la început și rămân constante pe toată perioada. În calitate de client, asta vă ajută să evitați costurile neprevăzute, mai ales de mentenanță și uzură, deoarece plătiți rate fixe pentru servicii.

Avantajul prețului

SIXT Leasing are o poziție puternică pe piață, iar relațiile noastre de lungă durată ca furnizor ne pun la dispoziție reduceri speciale, pe care suntem încântați să le oferim mai departe clienților noștri.

Flexibilitate mare

Puteți returna mașina la sfârșitul perioadei contractuale, o puteți cumpăra conform dispozițiilor legii sau puteți să extindeți contractul. De asemenea, puteți să alegeți și o mașină nouă.

Fără risc de remarketing

Furnizorul de leasing are, de obicei, riscul de valoare reziduală în contractele standard de leasing operațional, ceea ce în seamnă că cel ce închiriază este responsabil de remarketingul vehiculului la sfârșitul perioadei contractuale. Tot ce trebuie să faceți este să returnați mașina.

Întrebări frecvente despre leasing

V-am stârnit interesul pentru leasing, dar încă aveți câteva întrebări despre cum decurg lucrurile la SIXT Leasing? În această secțiune, vă oferim răspunsuri clare la cele mai frecvente întrebări. Acestea vă vor ajuta să înțelegeți serviciile noastre mai bine.

Cine deține mașina închiriată?

SIXT Leasing este cel care închiriază și rămâne proprietarul mașinii pe care o configurați. În calitate de chiriaș, aveți dreptul de a folosi mașina în leasing pe o perioadă determinată.

Ce asigurare este necesară pentru leasingul unui vehicul?

Nu există nicio diferență aici față de a situația în care achiziționați în mod normal o mașină. Este întodeauna bine să faceți o poliță de asigurare detaliată. De aceea, SIXT Leasing cere asigurări cu acoperire detaliată.

Pot alege orice producător auto?

SIXT Leasing este o companie de leasing cu vânzare neutră. Vă oferim o gama largă de producători auto și vă punem la dispoziție asistență imparțială. Acest lucru garantează că aveți flexibilitate atunci când alegeți mașina care vă place.

Îmi pot configura individual mașina închiriată?

Mașinile în leasing sunt noi, ceea ce înseamnă că dumneavoastră sau utilizatorii aveți mână liberă pentru a le personaliza (vopsea, tapițerie, accesorii și opțiuni speciale). Asta înseamnă că nu sunteți nevoit să alegeți un model standard. Aveți flexibilitate completă, ca și când ați cumpăra chiar dumneavoastră mașina.

Ce acte trebuie să depun pentru verificarea scorului de credit?

Pentru scorul de credit avem nevoie de:

  • un certificat recent (extras), nu mai vechi de 30 de zile calendaristice de la data semnării acestei înțelegeri, emis de către registrul comerțului în care este înscris cel ce închiriază
  • declarațiile financiare anuale și semestriale (bilanț și contul de pofit și pierdere) pentru anul fiscal trecut celui de la semnarea acestei înțelegeri, înscris corect la autoritățile fiscale competente
  • ultimul bilanț pe anul curent semnat și ștampilat de reprezentantul autorizat al celui ce închiriază
  • un certificat fiscal emis de autoritatea fiscală competentă

La ce timp de livrare să mă aștept?

Timpul de livrare depinde de producător și de modelul ales. Acesta poate varia și dacă ați ales o mașină nouă sau un model aflat deja în stoc.

Îmi va oferi SIXT Leasing o mașină până la sosirea celei comandate?

Suntem încântați să oferim o mașină pre-închiriată clienților privați, pentru a ne asigura că își păstrează mobilitatea și independența până la livrarea mașinii comandate.

Unde pot duce la service mașina închiriată?

Fiecare mașină are nevoie de mentenanță regulată și oferită de un expert, exact ca și mașina închiriată. SIXT Leasing este încântat să vă ofere o mașină de schimb, din același grup cu cea comandată, pentru o perioadă nedeterminată, până la ieșirea din service a mașinii de leasing.

Ce trebuie să fac în cazul unei daune?

Trebuie doar să sunați la linia noastră de asistență 24/7 (021 9400). Colegii noștri sunt mereu la datorie ca să vă ajute. Suntem încântați să vă oferim o mașină de schimb dacă a dumneavoastră are nevoie de reparații serioase.

Ce se întâmplă la sfârșitul perioadei contractuale?

Returnarea vehicului este un subiect sensibil în lumea leasingului. Mașinile suferă uzuri ca orice alt obiect. Chiriașii trebuie să plătească doar pentru daunele nedeclarate atunci când returnează mașina. Simplu: returnarea autovehiculului nu va fi o surpriză neplăcută.

Aveți și alte întrebări?

Contactați-ne oricând dacă aveți și alte întrebări. Ecchipa noastră va fi încântată să vă răspundă. Ne puteți scrie un email la: crm@sixt.ro